Прес-випуск

 

Зовнішня торгівля товарами в Чернігівській області у 2021 році

 

У 2021р. експорт товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Чернігівщини становив 1190 млн.дол. США, що майже на 34% більше, ніж рік тому,  імпорт –  483 млн.дол. (на 41% більше). 

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 132 країн світу.

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Китаю – 176 млн.дол., Нідерландів – 99 млн.дол.,  Азербайджану – 76 млн.дол., Єгипту – 57 млн.дол., Іспанії – 53 млн.дол., Туреччини – 48 млн.дол. В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, насіння і плоди олійних рослин, папір та картон, жири та олії тваринного або рослинного походження, недорогоцінні метали та вироби з них, текстильні матеріали та текстильні вироби, взуття.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Німеччини – 82 млн.дол., Білорусі – 77 млн.дол., Китаю – 48 млн.дол., Італії – 37 млн.дол., Литви – 27 млн.дол., Польщі – 20 млн.дол. В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, готові харчові продукти, текстильні матеріали та текстильні вироби, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, засоби наземного транспорту, мінеральні продукти, папір та картон, недорогоцінні метали та вироби з них.

 

 

Лариса Рожковська 774892