Прес–випуск

До свята 8 березня

 

 

            Восьме березнясвято весни та вшанування жіноцтва.  

На Чернігівщині чарівна стать становить більше половини постійного населення – 54,5%, або 535,8 тис., майже дві третини з яких проживає в міській місцевості. Середній вік жительок області – 47 років.

Сучасна жінка прагне задовольнити потреби в самореалізації та активна на ринку праці: на підприємствах, в організаціях та установах області у  2020 році працювали 94 тис. жінок, це 55% загальної кількості штатних працівників.

Також представниці прекрасної статі створюють сім’ї, стають турботливими дружинами та мамами. У 2020 році зареєстрували шлюб понад 3,5 тис. жительок Чернігівщини. Середній вік нареченої при вступі до шлюбу становить 32 роки.

У минулому році мамами стали майже 6 тис. жінок, половина з яких відчула радість материнства вперше. Більшість малюків народжували жінки у вікових групах 25–29 та 30–34 роки. Вік матері при народженні першої  дитини – 26 років.  

Жінки на Чернігівщині, як і в Україні, витриваліші за чоловіків та живуть довше. Їх середня очікувана тривалість життя при народженні на 10 років більше, ніж чоловіків, та становить 77 років.

           

 

 

Тетяна Фролова 676494