Прес–випуск

 

Зовнішня торгівля товарами в області в І півріччі 2021 року

 

У І півріччі 2021р. експорт товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності області становив 567 млн.дол. США, що майже в 1,5 рази більше, ніж рік тому,  імпорт –  202 млн. дол. (на 21% більше). 

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 116 країн світу.

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Китаю – 105 млн. дол., Нідерландів – 43 млн.дол.,  Азербайджану – 41 млн.дол., Індії – 24 млн.дол., Іспанії – 23 млн. дол. В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, жири та олії тваринного або рослинного походження, папір та картон, насіння і плоди олійних рослин, взуття, текстильні матеріали та текстильні вироби.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Німеччини – 28 млн. дол., Білорусі – 27 млн. дол., Італії – 23 млн. дол., Китаю – 15 млн. дол., США – 11 млн. дол. В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, текстильні матеріали та текстильні вироби, папір та картон, засоби наземного транспорту, мінеральні продукти.

  

 

Лариса Рожковська 774892