Прес-випуск

 

Віковий склад наречених

 

У 2019 році в області створено більше 5 тис. нових сімей. Віковий склад наречених свідчить, що для кохання вік не перепона. Середній вік жінок при вступі до шлюбу склав 31 рік, чоловіків – 33 роки. Найвища шлюбна активність традиційно припадає на вік 20–24 роки у жінок та 25–29 років у чоловіків. Серед наречених були також неповнолітні та люди поважного віку. Зареєстрували шлюб 12 осіб віком старше 80 років, причому чоловіки в цьому віці одружувалися частіше, ніж жінки.

Переважна  більшість (93%) жінок наймолодшої вікової групи (19 років і менше) одружилися із чоловіками, старшими за себе. Чоловіки цієї вікової групи, хоча й віддають перевагу старшим жінкам (таких 52%), усе ж таки часто (25%) одружуються з однолітками або беруть молодшу за віком дружину (майже 23%). Зі збільшенням віку зростає частка чоловіків, які обирають молодших за себе жінок.

Максимальна різниця у віці між одруженими, де чоловік був набагато старший за дружину, склала 42 роки. А серед подружніх пар, де старшою була жінка, найбільша різниця становила 46 років.

 

 

Олена Шматко  676494