Прес-випуск

 

5 грудня – День працівників статистики

 

 

5 грудня українські статистики відзначають своє професійне свято  День працівників статистики.

 

На статистику покладено надзвичайну важливу та відповідальну місію – збирати, опрацьовувати, аналізувати та поширювати інформацію про те, що відбувається в економіці та суспільстві. Статистика створює необхідну інформаційну базу для прогнозування, моніторингу, розробки перспективних планів, програм і стратегій розвитку.

Гідний внесок у розвиток статистичної галузі належить працівникам Головного управління статистики у Чернігівській області, які виконують свою роботу, демонструючи високий фаховий рівень, компетентність, ініціативність та відданість справі. Зусилля колективу направлені на забезпечення користувачів об'єктивною та якісною, відкритою та доступною статистичною інформацією, розвиток партнерських відносин із користувачами та респондентами, упровадження новітніх інформаційних технологій, сучасних методів та технологій збору, обробки та поширення даних.

У цьому році фахівцями виконані державні статистичні спостереження за 95 формами статистичної звітності, зібрано та оброблено майже 200 тис. звітів.  З початку року для користувачів підготовлено понад 900 різноманітних інформаційно-аналітичних матеріалів за всіма галузями статистики (експрес-випусків, бюлетенів, доповідей,  статистичних збірників, статистичної інформації тощо) та надано 800 відповідей на запити. У засобах масової інформації оприлюднено більше 2500 інформаційних матеріалів із різних актуальних питань.

Крім того, проводилися наради з респондентами, анкетні опитування, семінари, круглі столи з користувачами, постійно підтримувався в актуальному стані офіційний вебсайт Головного управління статистики.

В епоху цифровізації економіки та суспільства в органах статистики запроваджено сучасні електронні форми взаємодії, а саме успішно функціонує та вдосконалюється система електронної звітності (понад 80% звітів від респондентів надходить в електронному вигляді), безкоштовний сервіс для електронного звітування “Кабінет респондента”, Інтегрована система статистичної інформації, корпоративна система електронного документообігу та єдина інформаційно-аналітична система фінансово-господарської діяльності.

Колектив працівників статистики Чернігівщини і надалі, орієнтуючись на міжнародні стандарти діяльності, буде забезпечувати формування найсучаснішої інформаційної системи та широку доступність інформації. 

 

Вітаємо працівників органів державної статистики та всіх, хто з нею пов'язаний, з професійним святом!

 

 

Головне управління статистики у Чернігівській області