Прес-випуск

 

Про підсумки роботи промисловості в січні–вересні 2019 року

 

За підсумками січня–вересня 2019р. індекс промислової продукції області становив 91,5%.

У добувній промисловості виробництво відносно січня–вересня 2018р. склало 103,7%, у переробній промисловості – 88%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 94,8%.

На підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів індекс промислової продукції становив 85,9%. Спостерігалося зменшення випуску свіжих чи охолоджених яловичини і телятини,  ковбасних виробів, солоних оселедців, вершкового масла жирністю не більше 85%, свіжого неферментованого сиру, борошна, хліба та хлібобулочних виробів, безалкогольних напоїв. Водночас зросло виробництво свіжої чи охолодженої свинини, соняшникової нерафінованої олії, незгущених молока та вершків.

Серед підприємств переробної промисловості відбулося зростання у  виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (на 0,2%), гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 3,9%) та металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання (на 40,6%).

 

 

Тетяна Кривошеєва 676530