Прес-випуск
Споживання продуктів харчування
в І кварталі 2017 року
За даними вибіркового
обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2017р. середньостатистична
сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала
на продукти харчування 3181 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із
особистого підсобного господарства). Частка витрат на харчування склала 44% сукупних
витрат населення області (в Україні – 46%). Добова вартість харчування одного жителя
області в середньому становила 56 грн.
Найбільше грошей домогосподарства
Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 570 грн (18%
сукупних витрат на харчування), хліба і хлібопродуктів – 496 грн (16%), овочів,
включаючи картоплю – 450 грн (14%), молока, сира та яєць – 433 грн (14%), олії
та жирів – 278 грн (9%).
Одним жителем області в
середньому за місяць спожито 19,7 кг молока, молокопродуктів та масла, 19 яєць,
10,2 кг хліба і хлібних продуктів, по 8,3 кг картоплі та овочів і баштанних, 4,9
кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 4,8 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 2,9
кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, по 1,6
кг риби і рибопродуктів та олії й інших рослинних жирів. Порівняно з I
кварталом 2016р. дещо зменшилося споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала і
картоплі. Значно збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду,
овочів і баштанних, риби і рибопродуктів та хліба й хлібних продуктів.
Споживання яєць, олії та інших рослинних жирів залишилося на рівні попереднього
року.
Семеняко 676564