Прес-випуск
До Дня працівників харчової промисловості
Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує
населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної,
хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями. В області
виробляється 6% від загального обсягу
виробництва в Україні сичужних та плавлених сирів, понад 2% вершкового масла.
У січні–серпні 2017р. на підприємствах із виробництва
харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів працювало 8 тис. осіб штатних
працівників, або майже четверта частина (22%) працюючих у промисловості.
Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв
та тютюнових виробів реалізували промислової продукції (товарів, послуг) майже
на 8 млрд.грн.
З початку року підприємствами вироблено 675 тис.дал натуральних мінеральних газованих вод, 355 тис.дал безалкогольних напоїв, 16 тис.т
борошна, 14 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 7 тис.т круп, 6 тис.т нерафінованої
соняшникової олії, 5 тис.т рідкого обробленого
молока, 5 тис.т сичужних та плавлених сирів, 3 тис.т молока і
вершків сухих, 2 тис.т вершкового масла, 2 тис.т м’яса великої рогатої худоби, майже
2 тис.т м’яса свиней, 1 тис.т
ковбасних виробів.
У січні–червні 2017р. підприємства з виробництва
харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за рахунок усіх джерел
фінансування освоїли більше половини капітальних інвестицій промисловості, або 279
млн.грн. Станом на 1 липня 2017р. на підприємствах
зосереджено 337 млн.дол. США прямих іноземних
інвестицій (акціонерного капіталу). Інвестиції надійшли з 10 країн світу,
найбільше з Великої Британії, Вірґінських островів (Брит.)
та Польщі.
Кривошеєва 676530