Прес-випуск

 

До Дня працівників харчової промисловості

 

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями. В області виробляється 7% від загального обсягу виробництва в Україні макаронних виробів та жирних сирів, понад 3% вершкового масла, 2% борошна.

У січні­–серпні 2016р. на підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів працювало 8 тис. осіб штатних працівників, або майже четверта частина (22%) працюючих у промисловості.

Підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували промислової  продукції (товарів, послуг) майже на 6 млрд.грн.

З початку року підприємствами вироблено 785 тис.дал натуральних мінеральних газованих вод, 342 тис.дал безалкогольних напоїв, 18 тис.т борошна, 17 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 13 тис.т нерафінованої соняшникової олії,  8 тис.т круп, 7 тис.т рідкого обробленого молока, 5 тис.т жирних сирів, 4 тис. т молока і вершків сухих, 2 тис.т вершкового масла, майже по 2 тис.т м’яса великої рогатої худоби та м’яса свиней, 1 тис.т ковбасних виробів.

У січні–червні 2016р. підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за рахунок усіх джерел фінансування освоїли дві третини капітальних інвестицій промисловості, або 430 млн.грн. Станом на  1 липня 2016р. на підприємствах зосереджено 48 млн.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Інвестиції надійшли з 10 країн світу, найбільше з Німеччини, Вірґінських островів (Брит.) та Польщі.

 

Олійник 676530