Прес–випуск

 

Споживання продуктів харчування в ІV кварталі 2014 року

 

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, проведеного впродовж IV кварталу 2014р., щомісячно середньостатистична сім’я Чернігівської області витрачала на продукти харчування 2176,7грн. в місяць (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Частка витрат на харчування зросла та склала 52,6% сукупних витрат населення області (в Україні – 54%). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 36,8 грн.

Найбільше грошей (у середньому за місяць) домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 449 грн. (21% сукупних витрат), хліба і хлібопродуктів – 316 грн. (15%), овочів, включаючи картоплю – 286 грн. (13%), молока, сира та яєць – 280 грн. (13%), олію та жири (сало, масло тощо) – 221 грн. (10%).

Однією особою області в середньому за місяць спожито 21 кг молока, молокопродуктів та масла, 18 яєць, 9,9 кг хліба і хлібних продуктів, 8,2 кг картоплі, 7,7 кг овочів і баштанних, 5,3 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 3,7 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 3,2 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, по 1,8 кг риби і рибопродуктів й олії та інших рослинних жирів кожного. Порівняно з IV кварталом 2013р. дещо збільшилося тільки споживання молока, молокопродуктів та масла, а споживання всіх інших продуктів харчування відчутно зменшилося.

 

Поліщук 67 65 64