Прес–випуск
Споживання продуктів харчування в ІII кварталі 2014 року
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, проведеного впродовж III кварталу 2014р., щомісячно середньостатистична сім’я Чернігівської області витрачала на продукти харчування 1932,2 грн. в місяць (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Частка витрат на харчування склала половину (50,1%) сукупних витрат населення області (в Україні – 52,1%). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 32,6 грн.
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 426 грн., хліба і хлібопродуктів – 272 грн., молока, сира та яєць – 258 грн. Значними були також витрати на овочі, включаючи картоплю – 212 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 208 грн.
Однією особою області в середньому за місяць спожито 21,4 кг молока, молокопродуктів та масла, 19 яєць, 14,2 кг овочів і баштанних, 9,4 кг хліба і хлібних продуктів, 9,2 кг картоплі, 5,5 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 2,8 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 1,6 кг риби і рибопродуктів.
Порівняно з III кварталом 2013р. збільшилось споживання молока, молокопродуктів та масла, а також цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду. Незмінним лишилося тільки споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала, а споживання всіх інших продуктів харчування відчутно зменшилося.
Пиркал 67 65 64