Прес-випуск
Споживання продуктів харчування
населенням області
у 2013 році
За
розрахунками Державної служби статистики України у 2013
році калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 3169
ккал (у 2012р. – 3129), вона
коливається від 2782 ккал у Запорізькій
до 3336 ккал у Черкаській областях при середній по Україні – 2969
ккал.
За 2013 рік пересічний чернігівець вжив 50 кг м’яса та м’ясних продуктів
(по Україні – 56), 241 кг молока та молочних продуктів (221), 290 яєць (309),
123 кг хлібних продуктів (108), 170 кг картоплі (135), 176 кг овочів (163), 44
кг плодів та ягід (56), 15 кг риби та рибних продуктів (15), 13 кг олії (13), 43
кг цукру (37).
За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 2 місце в Україні, хлібних
продуктів – 3, овочів і картоплі – 5, молока та молочних продуктів – 7, а м’яса
та м’ясних продуктів – 18, плодів та ягід – 21, яєць – 22 місце.
Іовенко
774925