Прес–випуск
Споживання продуктів харчування в І
кварталі 2014 року
За даними
вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у I кварталі 2014р.
середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісяця спрямовувала на
продукти харчування 1872,4 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із
особистого підсобного господарства). Це найбільш вагома стаття (51,9%) сукупних
витрат домогосподарств області. Українці в середньому витрачали на харчування 52,5%.
Найбільше грошей
витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 373,7 грн., овочі, включаючи картоплю –
325,7 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,
крупи) – 250,8 грн. Значними були також витрати на молоко, сир та яйця – 224
грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 172,7 грн.
Добова вартість харчування одного жителя
області в середньому становила 32,3 грн.
Пересічний
чернігівець у середньому за місяць споживав більше, ніж у середньому в Україні,
картоплі (
Поліщук 67 65 64