Прес – випуск

 

Споживання продуктів харчування в ІIІ кварталі 2012 року

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IIІ кварталі 2012р. населення області витрачало на харчування майже половину своїх доходів (46,4%).

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1654 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 342 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 238 грн., молоко, сир та яйця – 211 грн. Значними були також витрати на овочі, включаючи картоплю, –189 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 188 грн. 

Середньомісячна  добова вартість харчування одного жителя становила   27,8 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 19,5 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко),  5,2 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 21 яйце,  2 кг риби й рибопродуктів,  3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,8 кг картоплі, 15,5 кг овочів і баштанних, 2,4 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,9 кг хліба та хлібних продуктів. Порівняно з ІІІ кварталом 2011р. найбільш помітно скоротилось споживання нашими жителями картоплі, овочів і баштанних.

 

Давидова 676-564