Прес – випуск

 

Споживання продуктів харчування в  ІV кварталі 2012 року

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IV кварталі 2012р. населення області витрачало на харчування майже половину своїх доходів (48,4%).

Щомісячно середньостатистична сімя спрямовувала на продукти харчування 1737 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 342 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 252 грн., молоко, сир та яйця – 224 грн. Значними були також витрати на овочі, включаючи картоплю, –197 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 179 грн. 

Середньомісячна  добова вартість харчування одного жителя становила 29,2 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 20,2 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко),  5 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 18 яєць, 2,1 кг риби й рибопродуктів, 5,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,9 кг олії та інших рослинних жирів, 9,6 кг картоплі, 8,4 кг овочів і баштанних, 3,6 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10 кг хліба та хлібних продуктів. Порівняно з ІV кварталом 2011р. найбільш помітно скоротилось споживання нашими жителями фруктів, ягід, горіхів, винограду, риби й рибопродуктів та яєць.

 

Семеняко 676-564