Прес – випуск

 

Споживання продуктів харчування в ІІ кварталі 2013 року

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у II кварталі 2013р. населення області витрачало на харчування половину своїх доходів (54,9%).

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2010,4 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на овочі, включаючи картоплю, – 392,6 грн., м’ясо та м’ясопродукти – 387,8 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 256,9 грн. Значними були також витрати на молоко, сир та яйця – 226,5 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 182,3 грн.

Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 34,3 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,4 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала (у перерахунку на м’ясо), 19,6 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця, 2,2 кг риби й рибопродуктів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 9,8 кг картоплі, 8,4 кг овочів і баштанних, 3,5 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,7 кг хліба та хлібних продуктів. Порівняно з ІІ кварталом 2012р. найбільш помітно збільшилося споживання нашими жителями фруктів, ягід, горіхів, винограду, риби і рибопродуктів, картоплі, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду.

 

Семеняко 676-564