Прес-випуск

 

Споживання продуктів харчування в  ІІ кварталі 2012 року

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IІ кварталі 2012р. населення області витрачало на харчування більше половини своїх доходів (53,7%).

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1808,5 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти, овочі, включаючи картоплю (по 350 грн.), на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 238 грн., молоко, сир та яйця – 216 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 177 грн.

Середньомісячна  добова вартість харчування одного жителя становила   30,7 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 19,7 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко),  5,2 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 23 яйця,  2 кг риби й рибопродуктів,  3,2 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2,1 кг олії та інших рослинних жирів, 9,2 кг картоплі, 8,1 кг овочів і баштанних, 3,1 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,8 кг хліба та хлібних продуктів.

У порівнянні з ІI кварталом 2011р. зросло споживання овочів і баштанних на 3,8%. Зменшилося – картоплі (на 8,9%), м’яса й м’ясопродуктів  (на 8,8%), хліба та хлібних продуктів (на 4,9%), риби й рибопродуктів (на 4,8%).

 

Семеняко 676-564