Прес – випуск

Споживання продуктів харчування в  ІII кварталі 2011 року

                                                                      

    За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IIІ кварталі 2011р. населення області витрачало на харчування більше половини своїх доходів (53,7%).

   Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1818 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти – 335 грн., на овочі, включаючи картоплю, – 266 грн., на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 255 грн., молоко, сир та яйця – 205 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 197 грн.

Середньомісячна вартість харчування одного жителя становила  776,9  грн., а добова вартість – 25,3 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 19,5 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко),  5,5 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 23 яйця,  2,2 кг риби й рибопродуктів,  3,7 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2,4 кг олії та інших рослинних жирів, 11,2 кг картоплі, 17,5 кг овочів і баштанних, 2,7 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,4 кг хліба та хлібних продуктів.

 

Семеняко 676-564