Прес – випуск

Споживання продуктів харчування у 2011 році

 

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2011р. більше половини своїх доходів населення області витрачало на харчування.  

Щомісячно середньостатистична сім’я  спрямовувала на купівлю продуктів харчування 1890 грн. Найбільше грошей витрачалося на  м’ясо та м’ясопродукти – 338 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 255 грн., на  олію  та  жири  (сало, масло тощо) – 179 грн.

Щомісячно кожний житель області в середньому витрачав на   харчування   974 грн.,  щодоби – 32 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,5 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 19,7 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця,  2,2 кг риби й рибопродуктів,  4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2,2 кг олії та інших рослинних жирів, 10,8 кг картоплі, 10,7 кг овочів і баштанних, 3,7 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,6 кг хліба та хлібних продуктів.

 

 

Семеняко 676-564