Прес – випуск

Споживання продуктів харчування

 

    За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IV кварталі 2010р. населення області витрачало на харчування більше половини своїх доходів (58,6%).

   Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1771 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на  м’ясо та м’ясопродукти – 346 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 244 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 181 грн.

Середньомісячна вартість харчування одного жителя становила 754 грн,. а добова вартість – 24,6 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,9 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 20,6 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 21 яйце,  2,6 кг риби й рибопродуктів,  4,0 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду,  2,3 кг олії та інших рослинних жирів, 9,6 кг картоплі, 8,5 кг овочів і баштанних, 4,1 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,8 кг хліба та хлібних продуктів.

 

Бабкіна 676-564