Прес – випуск

Споживання продуктів харчування у 2010 році

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2010р. більше половини своїх доходів населення області витрачало на харчування.  

Щомісячно середньостатистична сім’я  спрямовувала на купівлю продуктів харчування 1682 грн. Найбільше грошей витрачалося на  м’ясо та м’ясопродукти – 322 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 225 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 164 грн.

Щомісячно кожний житель області в середньому витрачав на   харчування   716 грн.,  щодоби – 23,5 грн. (проти 18,8  грн. у 2009р.).

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,7 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 20,5 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 23 яйця,  2,4 кг риби й рибопродуктів,  3,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду,     2,3 кг олії та інших рослинних жирів, 10,1 кг картоплі, 10,6 кг овочів і баштанних, 3,8 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,8 кг хліба та хлібних продуктів.

 

Семеняко 676-564