Прес – випуск

Споживання продуктів харчування

 

    За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у       III кварталі 2010р населення області витрачало на харчування трохи більше половини своїх доходів (51,4%).

   Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на купівлю продуктів харчування 1577 грн. Найбільше грошей витрачалося на  м’ясо та м’ясопродукти – 297 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 218 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 158  грн.

Кожний житель області в середньому витрачав на харчування 671 грн. за місяць, щодоби – 22,1 грн. (проти 18,2  грн. у III кварталі 2009р.).

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,2 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 21,1 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця,  2,2 кг риби й рибопродуктів,  3,6 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду,  2,3 кг олії та інших рослинних жирів, 10,8 кг картоплі, 17 кг овочів і баштанних, 2,7 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,4 кг хліба та хлібних продуктів.

 

Бабкіна 676-564