Прес – випуск

 

Споживання продуктів харчування в I кварталі 2011 року

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2011р. населення області витрачало на харчування більше половини своїх доходів (59,3%).

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 1861 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Найбільше грошей витрачалося на  овочі, включаючи картоплю, – 481 грн., м’ясо та м’ясопродукти – 293 грн., хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 244 грн., молоко, сир та яйця – 195 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 160 грн.

Середньомісячна вартість харчування одного жителя становила 795 грн,. а добова вартість – 26,5 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,2 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 18,4 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 20 яєць,  2,2 кг риби й рибопродуктів,  3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду,  2,2 кг олії та інших рослинних жирів, 11,1 кг картоплі, 8,8 кг овочів і баштанних, 4,3 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 11 кг хліба та хлібних продуктів.

 

Семеняко 676-564