Прес – випуск

Споживання продуктів харчування у 2009 році

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2009р. половину своїх доходів населення області витрачало на харчування.

Щомісячно середньостатистична сім’я  спрямовувала на купівлю продуктів харчування 1353 грн. Найбільше грошей витрачалося на  м’ясо та м’ясопродукти – 266 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 182 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 135  грн.

Щомісячно кожний житель області в середньому витрачав на харчування 476 грн., щодоби – 18,8 грн. проти 16,3  грн. у 2008р.

Однією особою в середньому за місяць спожито 4,8 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 19,9 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 21 яєць,  2,2 кг риби й рибопродуктів,  3,7 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 11,8 кг картоплі, 10,5 кг овочів і баштанних, 3 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 9,8 кг хліба та хлібних продуктів.

 

 

Бабкіна 676-564