Прес–випуск

Споживання продуктів харчування

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у II кварталі 2009р. половину своїх доходів населення області спрямовувало на харчування.  

Щомісячно середньостатистичне домогосподарство витрачало на купівлю продуктів харчування 1387 грн. Найбільше коштів направлялося на  м’ясо та м’ясопродукти – 291 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 174 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 134 грн. 

Середньомісячна вартість харчування однієї особи становила 585 грн.

Щодоби кожен житель області  витрачав на харчування 19,3 грн. (проти 15,8 грн. у ІІ кварталі 2008р.).

Однією особою в середньому за місяць спожито 4,9 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо); 21,1 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко); 24 яйця; 2,1 кг риби й рибопродуктів; 3,3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду;  1,9 кг олії та інших рослинних жирів; 11,5 кг картоплі; 7,6 кг овочів і баштанних; 2,9 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду; 9,5 кг хліба та хлібних продуктів.

 

 

Бабкіна  676-564