Прес – випуск

 

 

Витрати населення області на харчування

(за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств)

 

            За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, близько половини доходів населення області спрямовує на харчування.

У 2008р. кожне домогосподарство витратило на  продукти харчування в середньому 1179 грн. за місяць. Найбільше коштів направлялося на м’ясо та м’ясопродукти – 256 грн. (22%), на овочі, включаючи картоплю, – 174 грн. (14,8%), на  хліб і хлібопродукти (борошно, макаронні вироби, крупи) –152 грн. (13%). 

Вартість харчування становила в середньому 16,3 грн. на одну особу на добу  проти 11 грн. у 2007р.

            Середньомісячна вартість  харчування однієї особи становила  498 грн.

Однією особою в середньому за місяць спожито 4,9 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 22,6 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 21 яйце,  2,2 кг риби й рибопродуктів,  3,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду,  1,9 кг олії та інших рослинних жирів, 10,4 кг картоплі, 8,4 кг овочів і баштанних, 3,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,5 кг хліба та хлібних продуктів.