Прес – випуск

 

Витрати населення області на харчування

 

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 1 кварталі п.р. більше половини доходів (52%) населення області спрямовувало на харчування.

Щомісячно середньостатистичне домогосподарство витрачало на купівлю продуктів харчування 1281 грн. Найбільше грошей направлялося на овочі (включаючи картоплю) – 258 грн.,  м’ясо та м’ясопродукти – 231 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 180 грн.

Щодоби кожний житель області  витрачав на харчування 18,0 грн. (проти 15,2 грн. у І кварталі 2008р.).

Однією особою в середньому за місяць спожито 4,6 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 17,4 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 19 яєць, 2,2 кг риби й рибопродуктів, 4,2 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів, 12,2 кг картоплі, 8,1 кг овочів і баштанних,  3,9 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 10,4 кг хліба та хлібних продуктів.

 

 

Бабкіна  676-564